Smoesjes en beledigingen

Enkele antwoorden op reparatie verzoeken bij Quawonen na twee bezoeken van monteurs op een adres :

Gebrek: fundering is rot, water in kruipruimte, hout beschimmelt
Antwoord: De opzichter heeft de situatie onder de woning bekeken. De fundering voldoet (beton), de kruipruimte is vochtig, maar is geen schimmel oorzaak….

(Vocht geen oorzaak van schimmel???)

Gebrek: Condensatie optrekkend vocht, schimmel in hout/plafond in badkamer
Antwoord: Bij het bekijken van de badkamer zag onze opzichter dat deze weinig wordt schoongemaakt. Aanslag op tegels, kit laat los, schimmel. Ons advies is de badkamer goed schoon te maken en te houden en goed te ventileren.

(Kit dat los laat in combinatie met schimmel is een esthetisch probleem, warme vochtige omgeving, en door gebruik van antikalk middelen en/of chloor! Overigens wordt de badkamer bij deze mensen 24/7 geventileerd.)

Gebrek: Gevolgschade/tocht door renovatie kozijnen, niet warm te krijgen.
Antwoord: De kozijnen zijn geplaatst in 2014. Tijdens het huisbezoek heeft de opzichter geen tocht geconstateerd. Waait het en u voelt weer tocht? belt u dan opnieuw voor het maken van een afspraak. Zodat wij uw klacht kunnen constateren.

(En als het dan waait en men belt, kan er niet direct iemand komen, dit smoesje wordt altijd gebruikt!)

Gebrek: Dakraam achter sluit slecht, hout is rot door vocht.
Antwoord: Het dakraam wordt niet voldoende door u onderhouden en schoon gemaakt. Ons advies is om het dakraam grondig in ieder geval goed schoon te maken en te houden. Daarnaast vraag ik om te bellen als het regent, en u constateert dat de regen naar binnen komt. Dan pas kunnen wij beoordelen of het dakraam lekt.

(Dat hout, aan de buitenkant! gaat rotten doordat er niet zou worden schoongemaakt en dit opgelost zou kunnen worden door schoon te maken is uiteraard te bizar voor woorden, zeker uit de mond van iemand die zegt deskundig te zijn!)

Dit zijn enkele voorbeelden van de zeer beledigende, ondeskundige en standaard antwoorden van, in dit geval, dhr. Henk van der Werk, Coördinator Niet Planmatig Onderhoud a.i. bij Stichting QuaWonen. Die overigens het huishouden bij deze mensen nooit zelf heeft bekeken!

Nu is bij dit huishouden M. Essenbaggers van Quawonen op bezoek geweest, die zeer beledigende opmerkingen heeft gemaakt. Zij heeft daarbij eigen opvattingen en interpretaties gedaan over het huishouden die vallen onder smaad, belediging en laster. Blijkbaar heeft zij grote invloed bij Quawonen, omdat haar zienswijze klakkeloos over genomen wordt. Alle instanties die dit huishouden vraagt om hulp, omdat Quawonen hun plicht tot herstellen van gebreken niet vervult, geven in eerste instantie aan welwillend te zijn. Maar zodra er contact geweest is met Quawonen, trekken instanties hun handen er van af en zeggen dat het een kwestie tussen hen en Quawonen is.

Er spelen al jaren lang zaken die niet door de beugel kunnen. Klachten van een buur, waarvan het tegendeel al vele malen bewezen is. Maar waar Quawonen op in blijft gaan, zonder zelf iets te constateren. Quawonen heeft dit huishouden voor de rechter gedaagd, omdat deze mensen niet in willen gaan op belachelijke voorstellen die Quawonen in een overeenkomst wil zetten. Zij krijgen sterk het gevoel dat Quawonen een vies spel speelt en de belangen van een klager in een koophuis behartigt boven die van een huurder.

Echter is er al lang aangetoond, in bijzijn van advocaten, dat het huis NIET vies is en dat er wel degelijk ernstige gebreken aan het huis zijn. Een veel te hoge luchtvochtigheid en de lucht van rottend, vochtig hout dat uit de gangkast komt. Waar meer bewoners in het blok last van hebben.
Andere bewoners hebben gelijke klachten over de huizen, maar Quawonen doet het voorkomen dat het een opzichzelfstaand probleem is en dat de huurders verantwoordelijk zijn voor de gebreken. Dan hoeven zij immers de gebreken niet te herstellen….

Heeft u vergelijkbare ervaringen? Neem dan contact op en vertel ons uw verhaal. Laat instanties en de gemeente maar weten dat Quawonen zo niet langer door kan gaan!

Eén opmerking over 'Smoesjes en beledigingen'

  1. Ik maak precies hetzelfde mee! Het wordt tijd dat we dit doordspelen naar de media. Quawonen komt te makkelijk van ons af!! Mijn gangkast is zeer vochtig srinkt en mijn ganglaminaat daar zit ook vocht onder! Hetzelfde geldt voor mijn badkamer die telkens overloopt, en continue verstopt zit dsn wil ik het nog niet eens hebben over loszittende tegels en beschimmelde kit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: